Жителите на "Обеля": Линч за безотговорната майка, захвърлила бебето си!

Жителите на

Възмутени от постъпката на 32-годишната Цветанка, която само преди броени дни захвърли своето новородено момиченце в храстите, намиращи се в близост до блока в който живее, жителите на столичният квартал "Обеля" отправиха директни заплахи за линч срещу безотговорната майка.

Новороденото момиченце, тежи 2 килограма и 600 грама. Детето, захвърлено веднага след раждането, от собствената си майка, беше намерено от съседи на семейството и веднага бе откарано в Детската болница, за да му окажат спешна и адекватна помощ. Момиченцето е с установена хипотермия. Според лекуващите лекари, състоянието му към момента е стабилно.

Майката –Цветанка, е посетила болничното заведение в което е настанена дъщеря й, но през цялото време е отричала случилото се,дори е твърдяла, че не е раждала в домашни условия. След извършеният преглед обаче, медиците са установили, че тя лъже.

 Д-р Мария Чорбева, зам.-директор по лечебната дейност на II МБАЛ – София, коментира случилото се: „До вчера Цветанка отричаше и отказваше да признае каквото и да било, казваше само, че е получила кръвоизлив.“, започва разказа си д-р Чорбева.

При първоначален контакт:„Тя беше абсолютно адекватна, абсолютно съзнателно заблуждаваше, отричаше, не мога да кажа, че е била объркана.“, допълва още тя. Д-р Чорбева споделя, че лично е направила няколко последователни опита да разговаря с отричащата майка, но така и не успяла да извади истината наяве. Едва след извършеният преглед е установено, че в действителност жената е родила.

След проведен разговор с мъжът, с който Цветанка живее, стана ясно, че тя е имала цветна бременност и до последно семейството не е предполагало, че очаква дете. Той направи опит да оправдае постъпката на семейството си, с неочакваната поява на детето на бял свят, но така и не стана ясно защо са захвърлили новороденото момиченце веднага след раждането му, а не са го предали на съответните институции, които да положат грижа за живота и здравето му.

   

0 коментарa

Виж още