Заловиха 35-годишен мъж от Стара Загора , обвинен за ...

Заловиха 35-годишен мъж от Стара Загора , обвинен за ...

Днес Старозагорският съд взе мярка за неотклонение и по искане на Районната прокуратура в града, „задържа под стража“ мъж на 35 години от Града на липите. Името на обвиняемият е Пеньо М. Според органите на реда мъжът умишлено е отнел чужди движими вещи от частен имот.

Кражбата е осъществена на 15 февруари /сряда/тази година. По разказ на очевидци Петьо М. е посетил централната част на Града на липите. Разхождал се е в района на Старозагорският Централен кооперативен пазар и посетил един от множеството търговски обекти, разположени там. Петьо М. предварително направил оглед на обекта и влизайки в него, използвал ситуацията в която търговецът обслужвал друг клиент и отнел 55 лева оборотни пари от касата. Веднага след кражбата, обвиняемият напуснал тичешком магазина. Междувременно от ограбеният обект подали сигнал в полицейското управление и в следствие на дадените подробни описания Петьо М. бил разпознат и заловен.

Полицейските служители, установили в хода на разследването, че 35-годишният крадец има богато криминално минало и това не е първото му противозаконно деяние. Петьо М. многократно е бил осъждан за престъпления от общ характер, предимно за извършени грабежи.  Мъжът е извършил престъплението, след като на 27 януари тази година е бил освободен от затвора.

   

0 коментарa

Виж още