Заминаването на почивка-най-доброто лекарство!

Заминаването на почивка-най-доброто лекарство!

Напрегнати сте,гади ви се и се чувствате отпаднали?
Заминаването на почивка може да бъде най-добрият лек за вас. 
Промяната на околната среда винаги е едно добро решение и ще ви осигури пълно зареждане на имунната система.

Отиването на почивка не е просто релаксиращо – то е изключително полезно за здравето  и трябва да се предписва на болни хора, твърдят изследователите.

Според тях, попаднем ли в среда, в която любопитството ни да бъде стимулирано, това ще повлияе положително на нашия организъм.

 До това заключение достигнали специалистите, след серия от проучвания, в които били използвани лабораторни мишки. Мишките били затворени за две седмици в голяма клетка пълна с играчки. Създадената вълнуваща среда, обаче оказала благоприятен ефект върху техните бели кръвни клетки, които служат за борба с инфекциите. След двуседмичното проучване, мишките имали по-добро състояние.

Според водещия в проекта професор от Лондон,който бил пряк организатор на експеримента,заявил,че този ефект е забележителен,защото не са давали на гризачите никакви медикаменти и всичко,което са направили е било да променят жилищните им условия.

"Може да се каже, че ние  просто ги поставихме в техния еквивалент на ваканционно селище в продължение на две седмици и ги оставихме да се радват на новата обстановка."-допълва той

Белите кръвни клетки са ключови за автоимунни заболявания като ревматоиден артрит и множествена склероза.

Професорът препоръчва взимането на отпуск,защото то може да помогне на болните  да се възстановят по-бързо и да си върнат нужния тонус за по-пълноценен живот и работоспособност.

Той смята,че лекарите са в състояние да променят околната среда на пациента ,като му предпишат двуседмична почивка и е напълно възможно така да се засилят ефектите от стандартните лекарствени лечения, които се занимават с механиката на инфекциите. Този метод има всички шансове да е успешен за лечение на хронични заболявания. Изследването е публикувано в научното списание Frontiers в имунология.

 

   

0 коментарa

Виж още