Запознайте се с невероятното 7-годишно момиче, родено със сърце ИЗВЪН гръдния й кош (СНИМКИ)

Запознайте се с невероятното 7-годишно момиче, родено със сърце ИЗВЪН гръдния й кош (СНИМКИ)

Вирсавия "Витсавее" Борун-Гончарова е уникално дете. Нейното сърце, както и други органи се намират извън кухината на гръдния й кош.

Вирсавия е като всяко друго 7-годишно момиче, тя харесва танците, обича да рисува и разбира се обожава понита.

Както можете да видите от снимките, смелото момиче е родено с недъг, сърцето й се намира извън гръдни  кош. Момиченцето страда от Пенталогия на Кантрел - състояние, което в световен мащаб, възниква при по-малко от едно на един милион раждания.

Сърцето Вирсавия  се вижда как  бие под ребрата ѝ.

Уникалната Вирсавия разказва за себе си: "Това е моето сърце и аз съм единствената, която си има такова.". Сърцето Вирсавия, ясно се вижда как бие под ребрата ѝ, покрито само с тънък слой кожа, за да го придържа.

"Когато се обличам, избирам само много меки дрехи, за да не наранят сърцето ми. Аз обичам да се разхождам, да скачам, да тичам, но всички тези неща излагат на риск моят живот, но въпреки това обичам да ги правя, защото съм дете, като всички останали!", добавя с усмивка Вирсавия.

Въпреки страшното предсказание на лекарите, Детето вече е на 7 години.

Когато детето се родило в Русия, лекарите предупредили майка ѝ - Дари Борун да се подготви за най-лошото.

Тя разказва: "Лекарите ми казаха, че дъщеря ми Вирсавия страда от наистина рядко състояние и ме предупредиха, че детето ми няма да оцелее... Когато видях за първи път, как сърцето й бие, разбрах, че тя ще бъде много специално дете. Това за мен беше сигурен знак, че Вирсавия е жива и че може да диша и ще може да живее, въпреки диагнозата на лекарите.".

Семейството на Вирсавия се премества от Русия в САЩ с надеждата, че там медиците могат да ѝ направят операция. В САЩ лекарите отказват да подложат детето на сложната интервенция, тъй като според тях, Вирсавия не е била достатъчно силна за да оцелее и най-вече заради проблемите с кръвното налягане, които имала.

Въпреки, че сърцето й не се намира на мястото, на което е обичано да бъде, това не пречи на Вирсавия и тя обожава да танцува  да се забавлява.

Майка ѝ споделя добавя: "Ние се преместихме от Русия в САЩ, но когато лекарите я прегледаха, ни казаха, че не могат да й помогнат, бях много разстроена заради това, защото те също като своите колеги от родината ми заявиха, че тя скоро ще умре. За дъщеря ми никак не е лесно, да живее по този начин, със сърце намиращо се извън кухината на гръдния кош, защото този орган е изключително крехък. Тя трябва да бъде внимателна, живота ѝ е изложен на риск във всеки един момент. За останалите деца, падането е ежедневие, но за Вирсавия, то може да бъде много опасно. Тя може да умре от това.".

Към настоящият момент, семейството се е преместило да живее в Холивуд с надеждата, че лечението тук и лекарствата могат да помогнат на кръвното й налягане да се понижи до толкова, че медиците да предприемат сложната операция, която в миналото са отказали да извършат.

Майката на момиченцето, предприема сериозна крачка, като се премества в САЩ с надеждата, че там могат да ѝ направят животоспасяваща операция.

"Много обичам да рисувам Исус, понита и ангели. Аз не ходя на училище и не мога да ходя на балета, но искам да го направя поне у дома. Сърцето ми е точно тук.“, казва 7-годишната Вирсавия.

Вирсавия Борун страда от множество вродени дефекти, причинени от болестта - Пенталогия на Кантрел.

За майка ѝ - Дари Борун, Вирсавия е най-уникалното и специално дете. Тя е весела и талантлива, обича делфини, кучета, понита, принцеси, балет, танци и музика. Тя е дете като всички останали!

 

   

0 коментарa

Виж още