ЗАРАДИ НИСКИЯ РЕЗУЛТАТ НА ИЗБОРИТЕ: Цветанов се обяви в подкрепа на Референдума! 

ЗАРАДИ НИСКИЯ РЕЗУЛТАТ НА ИЗБОРИТЕ: Цветанов се обяви в подкрепа на Референдума! 

С бурни дебати протече днешното заседание на парламента, в което депутатите си гласуваха нова ваканция, заради предстоящия балотаж. От трибуната на Народното събрание народният представител на БСП- Корнелия Нинова с остри реплики атакува парламентарната група на ГЕРБ.

Тя ги обвини в опит за  предизборна манипулация на гражданите, използвайки това, че ще спрат дървата, санирането и европейските проекти, ако не се гласува за тях. 

Припомняме, че вчера Новини Стара Загора съобщи за заплахи от подръжници на парламентарната група на ГЕРБ към граждани, че ако не гласуват за "правилната партия", няма да има саниране на блоковете им. 

Вместо да отхвърли думите ѝ, Цветанов започна да оправдава действията на парламентарната група на ГЕРБ. 

"Дестабилизацията идва от вас, когато говорите за Сливен че ще спирате тока, нека припомним какви бяха резултатите, оставихте 40 млн. дълг на общината. Всичко това което говорихте и в Смолян, над 25 млн. лв. дълг. КТБ е само преди две години при ваш мандат с Орешарски. Що се касае до гетото с бежанци, вашата кампания започна с това и когато видяхте какво са направили вашите евродепутати, вие казхте ще ги извикате да ви дават обяснение, извикахте ли Станишев и Йотова", с остър тон се обърна Цветанов към Нинова, която само преди дни заяви, че се разграничава от евродепутатит си. 

"Когато говорите за санирането, хората имат притеснение, защото вие имахте възможността да предложите такава политика по ваше време, но не можахте защото работехте под награждения. Санирането е възможно да продължи когато имаме достатъчно добра фискална политика. Нека си припомним какъв дефицит оставхите, не можете да съберете пари, защото само харчите, вие освен да задлъжнявате дъръжавата друго не можете", допълни още Цветанов, като призова да се гласува почивката и да се готвим не само за избори, но и за бюджет 2017.

Според него всички трябвало да се концентрират в това как да стигнат до хората. Поради тази причина от парламентарната група на ГЕРБ обмисляли да подкрепят всички решения от Референдума. 
"Да видим тогава какво ще обясните на българските граждани, когато въведем мажоритарния вот изцяло", посочи още Цветанов. 

   

0 коментарa

Виж още