Заради пневмония, Хилъри Клинтън отложи посещението си в Калифорния

Заради пневмония, Хилъри Клинтън отложи посещението си в Калифорния

Броени часове, след преждевременното напускане на церемонията за почитане на жертвите на терористичните атаки от 11 септември, кандидата на Демократическата партия в САЩ Хилари Клинтън заяви, че се „чувства прекрасно“. Оттеглянето ѝ от церемонията предизвика безпокойство не само в съпартииниците, но и в избирателите ѝ, относно нейното здраве, предава BBC.

По-рано днес, екипът водещ кампанията ѝ направи официално съобщение относно случилото се и обясни, че Клинтън е напуснала събитието, защото е „почувствала прегряване“. След което тя е отишла в апартамента на дъщеря си, пише 24chasa.bg.

Личният ѝ лекар заяви, че г-жа Клинтън страда от тежка пневмония. Доктор Бардак обясни, че въпреки невъзможността да се отдаде на почивка и лечение Клинтън „се възстановява добре“. Миналия месец след като опонента ѝ Доналд Тръмп обвини, че тя не е способна да служи като достоен президент на САЩ, лекуващия ѝ лекар опроверга това твърдение и съобщи, че пациентката му е „в превъзходно здраве“.

Докторите които преди 4 години са направили на г-жа Клинтън тежка операция заради кръвен съсирек, също са категорични, че тя се е възстановила напълно.

От кампанията на Демократическата партия в САЩ открито обвиниха опонентите ѝ в прокарването на „умопомрачителна конспирация относно здравето на Клинтън“. Тя е на 68 години, което според лекарите не би следвало да е проблем, при положение, че кандидатът на Републиканската кандидатура и най-сериозен претендент за президентския пост -Доналд Тръмп е със две години по-възрастен от нея и е на 70 години.

След като се почувства зле на церемонията по отдаването на почит към жертвите на 11 септември и личният ѝ лекар разкри, че е болна от пневмония, Клинтън отложи планираното си пътуване до Калифорния, чиято цел бе да бъдат събрани средства.

Няколко часа, след като тя преждевременно напусна мемориалната церемония, оплаквайки от това, което доктора й определи като дехидратация, говорителят ѝ Ник Мерил, съобщи, че секретар Клинтън „няма да пътува до Калифорния утре или във вторник“.

През последните няколко седмици Клинтън имаше много натоварен график, което се отрази на здравословното ѝ състояние.

   

0 коментарa

Виж още