Заради протестите в Харманли, мигранти готвели атентат!

Заради протестите в Харманли, мигранти готвели атентат!

Сигнал за подготвян терористичен атентат в България е получен по дипломатически път, това посочи пред медии вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. 

"Има сигнал за терористичен акт в България. Има 3-4 души, които вече са установени и са чужденци", каза Румяна Бъчварова в отговор на въпрос зададен от журналисти. 

Припомняме, че в събота в социалната мрежа и английската преса бе публикувана информация, в която се твърдеше, че афганистанци, живеещи във Великобритания, подготвят терористичен акт заради събитията в Харманли. 

Запитана дали има сигнали тя посочи, че имат и работят по предотвратяване на такива действия. До момента, обаче задържани няма.

Бъчварова коментира и твърденията на вицепрезидента Илиана Йотова, която по-рано днес обяви, че българското правителство предвижда изграждането на три нови бежански лагера.

Според Бъчварова ще бъдат изградени три кризисни площадки за бежанци, които ще бъдат към Държавната агенция за бежанците. В момента се оглеждат терени.

От пресцентъра на МВР, уточниха, че Румяна Бъчварова е коментирала "манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани". 

"Във връзка с журналистически въпрос, че в публикация в чужда медия е излязла информация за лица разпространявали в социалните мрежи манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани, уточняваме следното:

Министър Бъчварова заяви, че българските власти са запознати, установени са лицата, които тиражират тази информация и се работи по тях до изясняване на случая.", пишат още от ведомството. 

   

0 коментарa

Виж още