Защо Борисов е притеснен за бъдещето на България?

Защо Борисов е притеснен за бъдещето на България?

Премиерът на България Бойко Борисов призна, че страната ни е страшно уязвима и обясни гледната си точка относно заплахите които южната ни съседка отправя към нас: "Ще залеем Европа с бежанци". Според Борисов при положение, че границите на останалите държави в Европа са заградени с телени огради. Това означава, бежанците няма да попаднат в територията да речем на Австрия, а ще дойдат у нас. Поради тази причина той коментира, че се опитва "да запази всячески добрите отношения с Република Турция", екстрадирайки вчера човек, за когото се смята, че е свързан с Гюлен и с опита на военен преврат.

Министър-председателят на България – Бойко Борисов, посочи: "Аз трябва всячески да запазя добрите отношения с турския премиер Йълдъръм и с президента Ердоган. Затова сега всекидневно контактувам с колегите в Брюксел".

Борисов припомни, че границата със Сърбия и с Македония се пази изключително добре, а Румъния не е приоритет на мигрантите и допълни:

"Македония, Унгария и къде ли не затвориха границите - България няма на къде да изтича мигрантите. При тази ситуация ние сме изправени пред огромна криза между Турция и ЕС. Историята показва, че Османската империя обикновено отива до Австрия, жертва на това стават Балканите. Аз съм изключително загрижен, че това става в България".

Според Борисов в момента трябва с Турция да опитаме да градим възможно най-добри отношения. Не бива да допускаме мигрантска вълна в страната ни. Премиерът е възложил проверка на Румяна Бъчварова, да прецени къде има пропуски.

По повод екстрадирането на Абдуллах Бююк в Турция, Бойко Борисов бе категоричен, че в страната ни сме доказали, че никой не може да наруши нечии права. Към момента над 25 000 души са върнати от турската граница от началото на 2016 година и са връщани в Турция. Граничарите ни са там денонощно, и задържат по 200, по 300, по 100 души на ден.

 

Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още