Защо България няма ново лого, което да я представя пред света?

Защо България няма ново лого, което да я представя пред света?

Защо България няма ново лого, което да я представя пред туристите?

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria професор Боян Дуранкев УНСС заяви, че проблема не е в липсата на технически лица и творчески личности, които да осъществят проекта. Проблемът идва в това, че нашата срана трудно може да бъде свързана само с един - единствен символ.

Той добави още, че идея за онлайн гласуване и българите сами да реша кое лого да представлява страната ни е приета и се обсъжда. Добре е да се отбележи, че туристическото лого няма за цел да има нещо общо с туризма, неговата цел е да бъде завладяващо и да привлича вниманието към страната ни като цяло, а не само към нашите курортни селища.

Отсвоя страна пък представителя на „Ацосиацията на българските туроператори“ – Димитър Попов обяви, че никой не се е допитвал до тях относно идеи за логото. Той допълни още, че логото не е най – важното нещо за туризма ни. Според него основния проблем се крие в националния ни туристически портал. По думите на Попов, ако за туристическото лого до този момент са похарчени около милион и половина лева, то за туристическия портал са похарчени близо пет милиона лева, а качеството му не отговаря на похарчените пари.

   

0 коментарa

Виж още