Защо в Стара Загора спират електронния прием на деца в детските заведения?

Защо в Стара Загора спират електронния прием на деца в детските заведения?

Днес по време на своето общо събрание, ръководството на Старозагорската община взе решение, електронната платформа посредством която се осъществява приема на деца в детските градини на територията на град Стара Загора, временно да преустанови работа си. Те конкретизираха, че става въпрос за периода от 23.12.2016 г. /петък/ до 04.01.2017 г. /сряда/.

На база на извадка от миналата година за посещаемостта на сайта и във връзка с наближаващите празнични дни, ръководството реши достъпът до страницата, на която се намира сайта, в който родителите могат да подават електронно заявленията за участие в класирането за постъпване в детските заведения /градини и ясли/, временно да бъде спрян. Той няма да работи в периода от 24:00 ч. на 23 декември т.г., до 10:00 ч. на 4.януари 2017г. 

На 4-ти януари следващата година, точно в 10:01 ч. електронната система отново ще бъде отворена за регистрация на заявления за постъпване в детско заведение на територията на Стара Загора, както и за въвеждане на редакция на неосъществилият се прием на децата които не са се класирали.

През новата година, ще могат да бъдат регистрирани електронно заявленията на децата които са били родени през 2014 г.

   

0 коментарa

Виж още