Защо Динко се закани на Миленко Неделковски?

Защо Динко се закани на Миленко Неделковски?

Смелият ямболия Динко, заяви, че на македонският журналист, потрошил българският паметник, незабавно трябва да бъде забранено да влиза в страната ни.

Динко Вълев от Ямбол, стана известен с видеото, което разпространи в социалните мрежи, на което се вижда как залавя с голи ръце, незаконно проникващи на територията на България, мигранти.

След като Дейли Мейл, прояви интерес към героичната му постъпка, ИДИЛ от своя страна, погна смелчагата и обяви награда за главата му.

Тези дни името на Динко, отново е в епицентъра на събитията у нас. Журналиста от Македония - Миленко Неделковски, който позорно разруши български паметник на връх Каймакчалан с чук, предизвика гнева на родолюбеца от Ямбол. Младежът опитал да пренесе на заветния връх нова паметна плоча, но не бе допуснат да премине границата на съседката ни.

Динко разказва, че е имал желанието да положи плочата, която собственоръчно изработил „ със същият текст, който имаше на предишната плоча, която Миленко потроши.“. Спират го за проверка на границата, след което виждайки документите му, без каквото и да е обяснение „извадиха палките и започнаха да тарашат колата.“. Динко бил вкаран в стаичка, в която близо два часа, никой не му дал обяснение.

Идеята на ямболията е дошла, след като научил, че журналиста Миленко е в хотел, намиращ се само на 50 км от границата. 

Нашенецът е готов във всеки един момент, да тръгне за съседката ни и лично да сложи паметната плоча на върха. Не отрича, че има желание да се види лице в лице с Миленко Неделковски и публично заявява, че колкото и охранители да си е наел македонският журналист, пак ще се срещне с него и се заканва: „Той ще има санкции от мен. Но на него трябва да му е забранено да влиза в България. От мен също има забрана!!!“

Динко Вълев, не търси слава, неговата цел е да опази стараната ни за идните поколения и да влезе в учебниците по история, които един ден „децата ще четат“.

Ямболията е категоричен, че ще влезе в историята на България, защото обича своята родина!

 

   

0 коментарa

Виж още