Защо един милионер умря в мизерия?

Защо един милионер умря в мизерия?

Спомняте ли си клошарят от Ловеч, който неочаквано се оказа богат наследник на жителка на САЩ? Няма начин да не го помните! Оказа се, че човек не може да избяга от съдбата си.

Клошарят си остана завинаги клошар. На 11.08 Иван Хитов е починал в държавната психиатрия в областния град, информират от 24часа.

От почти месец клошарят- милионер се лекувал там от тежък алкохолизъм, вследствие залежаването развил бронхопневмония с висока темепература. Въпреки специалните грижи, които полагали за него служителите, Иван починал.

Той се прочу в страната с ненадейно полученото наследство от далечни роднини в Америка.

Историята на Иван е съвсем обикновена. Въпреки дипломата за зооинженер, той става клошар. Намира храна в кофите за боклук, живее в изоставена барака заедно с няколко кучета и един котарак. В лоши отношение бил с брат си- авторитетен човек в града. Любовта към алкохола и особения характер били причината да се отдалечат двамата братя.

Когато стана ясно, че е богат наследник, той сподели, че иска да си купи малко жилище и ще вложи в дребен бизнес.

Разбира се, нито един от плановете му не се осъществил. Пропил всичко заедно с останалите несретници от улицата.

Хората от неговото село са почти убедени, че това наследство е прокълнато. Жената, която се занимавала с документацията по усвояването на следството, починала внезапно. Сега и Иван не прокопса от него.

Може и така да е, а може и да не е, никой не знае!

Едно е сигурно, парите са бреме. Лошо е да ги нямаш, но е още по- лошо да ги имаш и да не знаеш какво да правиш с тях.

Всеки, който е познавал Иван Клошаря, може да си спомни по нещо добро за него, но никой не го оправдава за прахосничеството, което проявил. Въпреки тежкия живот, който водил години наред, не успя да намери сили в себе си да се промени към по- добро.

   

0 коментарa

Виж още