Защо обирджиите на инкасо автомобила снощи не са задигнали всички пари?

Защо обирджиите на инкасо автомобила снощи не са задигнали всички пари?

Снощи е бил похитен инкасо автомобил в София. Странното е, че бандитите са взели само част от парите. Младен Маринов, директор на СДВР, твърди, че инкасо автомобила е превозвал ценни вещи. От The Mall са сигнализирали са инцидента в 21.55 ч, информира 24chasa.bg.

Според Маринов обирджиите са използвали удобен момент, в който вратата на специализирания автомобил е била отворена, а единия от служителите се е отправил към мола. Директорът на СДВР е категоричен, че екипът на инкасо автомобила не е спазил правилата за безопасно извършване на тази дейност.

След като крадците заплашили шофьора с пистолет, те го завързали и потеглили с превозното средство. По- късно зарязали буса и избягали с част от парите.

Полицията намира буса със завързания шофьор и по- голямата част от парите.

По предварителни данни са откраднати приблизително 300 000 лв. при налични в автомобила приблизително 700 000 лв. От полицията недоумяват защо обирджиите не са взели цялата налична сума.

Младен Маринов потвърди, че все още се прави ревизия на наличното в специализирания автомобил, за да се определи точната сума на откраднатото. В момента материално отговорните лица са се заели със задачата и се очаква да се изяснят обстоятелствата  по извършеното престъпление.

От полицията твърдят, че по издирването на престъпниците се работи от момента на подаване на сигнала. Не е изяснено в каква посока са се отправили, след като са изоставили буса с по- голямата част от парите. Истинска загадка е защо не са потеглили с цялата налична в превозното средство сума.

   

0 коментарa

Виж още