За какво най-често се карат двойките и защо това разваля отношенията?

За какво най-често се карат двойките и защо това разваля отношенията?

Днес, ще ви запознаем с различните видове конфликти във връзката, които могат да доведат до нейният край.

В ежедневието неразбирателствата и конфликтите са неминуеми, това са съжаление се отнася с пълна сила и за връзките. Има някои видове скандали, които според специалистите в семейното планиране биха могли да сринат отношенията ви. С натрупване на напрежението нещата започват постепенно да излизат извън контрол. Ето за какво се карат най-често двойките:

1. Решавате проблемите си по различен начин

Всеки човек има собствен начин за решаване на проблемите си, но когато става въпрос за проблем в отношенията между партньорите в двойката най-голямото неразбирателство идва от това, че често и двамата са със силни характери и всеки смята, че неговият начин е правилният.

2. Домашни задачи

Разпределението на домакинската работа често е сериозен проблем. Често мъжете смятат, че това е дълг на жените и че те са единствено отговорни за задачите в къщи. На практика нещата стоят друго яче, търпението на дамите в един момент се изчерпва и започват ежедневни скандали, гневни подмятания и сръдни относно готвенето, чистенето, хвърлянето на боклука, пазаруването и като цяло всичко свързано с управлението на домакинството.

3. Сексът

Той не би трябвало да бъде повод за скандал, напротив тъкмо обратното, за приятни преживявания с любимият човек. Но, понякога става повод за разруха в отношенията между партньорите.

Малцина са двойките, които могат да подходят мъдро и с разбиране, когато другият партньор няма сексуално желание. Често в следствие на липсата на полов контакт, отношенията се влошават и има отдалечаване между партньорите.

4. Самооценката и самочувствието

Когато мъжът и жената не са на еднакво интелектуално ниво, често възникват свади и препирни. С времето пропастта между двамата става все по-дълбока. Започват сравнения с други хора, натяквания, нравствени поучения, подценяване на личността на значимият друг и обидно поведение от страна на единия партньор.

5. Общуването

Да, звучи странно, но именно общуването може да се окаже повод за конфликти в двойката. Ако то отсъства, значи комуникацията я няма, а липсва ли комуникация то бива нарушен цялостния баланс между двойката. Ако пък общуването е изпълнено с обиди, ругатни и подмятания, то това е ясен знак, че краят на връзката наближава.

   

0 коментарa

Виж още