За „кухите лейки“ и „кухите политици“!

За „кухите лейки“ и „кухите политици“!

Помните ли протестите на майките на деца с увреждания и квалификацията по техен адрес – „кухи лейки“?

Сигурно ги помните!

А политиците дали ги помнят? Според това, което правят, най- вероятно не!

Преди време тези измъчени от проблеми и неуредици хора поискаха от управляващите по- достоен живот. Те многократно изтъкнаха, че нашата страна е единствената в Европейската общност,  където се изисква всяка година да се подновява одобрението за личен асистент.

В цяла Европа хората с увреждания имат достатъчно средства за лична помощ, както и избор как да се управляват тези средства.

Последният абсурд, който стана достаояние на цялата общественост, беше инициативата на община Ловеч. Там вместо пари на нуждаещите се родители, бяха дали работно облекло.

Според новите разпоредби, одобрението за личен асистен става максимално трудно, а заплащането е намаляло почти наполовина.

Независимо от проведените до момента протести, няма положителна промяна.

Затова на 14 септември отново, т.нар. „кухи лейки“ ще разбунят духовете. За трети път майките на децата с увреждания ще излязат на протест пред Народното събрание в интервала 11- 14 ч. Те искат политиците да ги чуят. Да прекратят този жалък начин на съществуване на  всички хора с различна степен на увреждане, да спрат да се прествруват, че такива хора няма. Тези майки разчитат на подкрепата на всички, за да могат да отгледат децата си без да се унижават.

Как ли ще отговорят управниците ни на един от многото въпроси на тези хора? Ето какво питат „Гери Емо Маврови“:

„Днес си дадох асистентската заплата за учебници втора употреба, за здравото дете!

Министър Рисинова чете тук, та да я попитам - Сега какво да ядем? Мокри кърпи, работно облекло или оная мушашама бялата?“

Или на това:

“ Питам аз обаче, как господа управляващи, живее един "тъп инвалид" , както написа един господин по долу, с 200 лв. инвалидна пенсия?

Как се пазарува за храна с тези пари?

Как се плаща ток с тези пари?

Как се ходи на работа ако съм "тъп инвалид" в количка, но съм с акъла си и мога да работя и да плащам данъци?

Ааа, забравих, мога, ама с тия 200 лв. не мога да си наема асистент да ме избута до работата, ако съм имал късмета някой непредубеден работодател да ме наеме.......

Ми до тук бяха въпросите.

След многоточието всички въпроси отпадат, заради липсата на отговори преди многоточието!

Толкова много ли иска един "тъп инвалид"???“, написано от Ina Marinova.

Събудете се Велики Политици!

   

0 коментарa

Виж още