За лечение на дете общинският съвет в Гълъбово отпусна ...

За лечение на дете общинският съвет в Гълъбово отпусна ...

Днес общинските съветници в Община Гълъбово направиха изключителен жест, като подпомогнаха лечението на Калоян Митев със сумата от 2 000 лв. Години наред детето се бори с тежката диагноза - вродена малформация на лявата ръка.

На своето редовно заседание на местния парламент, бе взето единодушно решение, на детето да бъде оказана финансова помощ. Предложението бе внесено за разглеждане от кмета на община Гълъбово Николай Тонев. Бащата Станимир Митев благодари на своите съграждани за съчувствието и решението.

Светла Боянчева, председател на местния парламент и лидер на БСП в община Гълъбово, заяви, че заедно с общинските съветници, за пореден път са доказали: „че милосърдието, хуманността и отзивчивостта към страданието на другите, не са забравени.“ и допълни: „Вярваме, че с нашето решение даваме енергия и надежда за лечението на 18-месечния Калоян“.

Единственият шанс за малкият Калоян е скъпо струващото лечение в клиниката по травматология в Мурнау, Германия. Първата операция на детето, предстои през м. ноември.

Сумата която е необходима за целият период на лечението на Калоян е 31 600 евро и за да бъде извършена сложната операция е необходимо да бъде преведена на болницата, преди той да бъде настанен. Към момента дарителската кампания продължава.

Ако и Вие искате и имате възможност да помогнете на Калоян Станимиров Митев, банковата сметка е:

Pro Credit Bank

IBAN:BG87PRCB92301048365710

BIC:PRCBBGSF

Титуляр на сметката: Станимир Стефанов Митев

   

0 коментарa

Виж още