За подготовка на спецчасти в Русия ще строят цял град

За подготовка на спецчасти в Русия ще строят цял град

В новопостроения град ще се отработват всички възможни терористични сценарии и външни заплахи.

Юлия Плавинская - директор на отдела за връзки с обществеността на бъдещия Международен учебен център, съобщи, че през 2018 г. в град Гудермес в Чеченската република (около 1860 км южно от Москва) ще бъде изграден частен център за подготовка на подразделенията със специално предназначение, blitz.bg.

Рамзан Кадиров президент на Чечения, смята, че предстоящото строителството ще е за сметка на големи руски инвеститори, но така и не разкри точно кои компании ще финансират проекта.

Целта е, след сключен договор, представителите на всички руски силови ведомства, както и на задгранични служби, при необходимост, да могат да се възползват от услугите на центъра.

Кадиров заяви, че някои от чуждестранните гости вече са изразили своето желание да изпратят техни бойци на обучение в Гудермес, сред тях са Китай, Канада и Казахстан.

Военният комплексът ще бъде разположен на площ от 400 хектара и сам по себе си ще представлява тактически град.

Директор на отдела за връзки с обществеността на бъдещия Международен учебен център, поясни, че в него ще бъдат отработвани всички възможни терористични сценарии, като се започне от успешното освобождаване на заложници взети в училище, автобус, самолет, метро и други обществени места.

Военният център ще разполага с изобилие от обекти за обучението на войниците. Освен това бъдещите бойци от елитни подразделения ще бъдат обучавани и във водене на война с терористи в околностите на базата, както и в горска и планинска местност.

Една от многото програми с които ще бъдат обучавани бойците, е програмата за въздушно-десантна подготовка. Ръководството на центъра предвижда и десантиране с използването на сюингсют – специален костюм с крила като на прилеп, съобщи РИА „Новости“. Свръхмодерният костюм понижава скоростта на човек при падане с близо 70 км/ч и ще позволява на предварително обучените за употребата му бойци, да планират действията си във въздуха със скорост до 250 км/ч.

   

0 коментарa

Виж още