За по-добър сексуален живот подобрете ежедневието си

 За по-добър сексуален живот подобрете ежедневието си

Понякога вашето желание за секс липсва. Често това е в следствие от ежедневният стрес, лошия сън, неправилна диета, както и от липсата на физически упражнения. За щастие, има няколко лесни трика, посредством които да настроите деня си по такъв начин, че да повдигнете настроението си и да се почувствате по-добре.

Разтягайте се всяка сутрин

Отделянето на няколко минути, за разтягане всеки ден може да ви изглежда досадно, но е важно за поддържането и еластичността на ставите ви. Също така, това ще подобри циркулацията на кръвта ви нагоре и ще зареди клетките ви до всички части на тялото. Според проучване направено от експертите по спортна медицина, разтягането спомага за повишаване на физическата активност и притока на кръв - ключови фактори за сексуалната активност.

Правете по 20 минути кардио всеки ден

Ако либидото ви се нуждае от тласък, спортната тренировка ще ви помогне да повишите настроението си. Учените от Американският колеж по спортна медицина са направили получаване, според което вашия сърдечен ритъм и физическа форма, се подобрява с по 20 минути кардио-тренировка, три пъти седмично.

Според проучването проведено през 1990 година, съхранявано в архивите на сексуално поведение на мъжете, онези от тях които имат тренировка четири пъти седмично показват значително по-високи нива за желание за секс, отколкото тези, които не го правят. Освен това ще се повиши настроението ви, ще имате повече енергия, желание за секс, а дори и издръжливостта Ви.

Изпратете на партньора си сексуално насочено съобщение

Вярвате или не, вашият мозък е най-големият Ви секс орган, и това да го поддържате остър е от ключово значение за запазване на сексуалното влечение. Секс съобщенията са виртуална любовна игра и ако искате да направите по-пикантна предстоящата среща с любимият, ще трябва да се възползвате от тях. Ако сте стресирани на работното си място, предстои ви важна среща, или пък трябва да довършите огромен проект, изпратете на партньора си кратко секс-съобщение. Това ще облекчи настроението ви, а освен това ще Ви направи по-нетърпеливи за срещата която ви предстои у дома. Фантазията е мощен инструмент за повдигане на либидото, използвайте го.

Насладете се на черният шоколад

За тези от вас, които обичат сладкото, малко шоколад може да бъде отговорът за повдигане на сексуалното желание. Според проучване проведено в Южна Африка, тъмният шоколад може да помогне на организма ни да освободи серотонин, който е естествено средство за повдигане на настроението и афродизиак. Шоколадовите бонбони които подаряваме на любимите си хора за Свети Валентин, внезапно придобиват много по-дълбок смисъл, отколкото преди сме предполагали. Само не забравяйте да се придържате към тъмният шоколад, който е с високо съдържание на какао, от 85% до 95%. Колкото по-тъмен шоколад изберете, толкова по-добре за организма ви, в него има по-малко захар и е много по-богат на хранителни вещества.

   

0 коментарa

Виж още