За първия учебен ден, учениците в Стара Загора пътуват безплатно!

За първия учебен ден, учениците в Стара Загора пътуват безплатно!

И през тази година, по традиция за първия учебен ден – 15 септември, Община Стара Загора осигурява за абсолютно всички ученици напълно безплатно пътуване с обновения и модерен градски транспорт.

За използването на новите тролейбуси и автобуси в града, през утрешния ден, учениците няма да плащат билетчетата си, пише starozagorci.com.

Вчера на среща с общинското транспортно дружество, кметът на Стара Загора - Живко Тодоров се споразумя за този реверанс към учещите. В първия учебен ден, училищният праг ще прекрачат 18 000 ученици, от които 1 579 са първокласници. По традиция първият учебен ден ще премине с тържества по посрещането на новата учебна 2016/2017 година.  

Инициативата на кмета на града Тодоров, за безплатен градски транспорт на 15 септември, е жест към подрастващите, с който той им пожелава здрава и успешна учебна година. По този начин всички деца, ще могат напълно безплатно да се придвижат до съответното учебно заведение в което се обучават.

С изпълнението на втория етап по проекта за модернизация и устойчиво развитие на градския транспорт в Стара Загора, усилията на общинската администрация са насочени предимно към подобряване на обслужването, регулиране на трафика и подобряване на движението по улиците на града.
 

   

0 коментарa

Виж още