Ивайло Калфин: БСП и ГЕРБ имат предварителна договорка

Ивайло Калфин: БСП и ГЕРБ имат предварителна договорка

Днес в предаването „Здравей, България”  по Нова ТВ гости бяха Ивайло Калфин и Любомир Халачев, кандидати за президент и вице президент от АБВ. Интервюто премина спокойно и без повишване на тон, нещо, което често се случва в последно време.

На двойката кандидати бяха зададени стандартните въпроси, които задават на всички гостуващи кандидати за президентския пост.

На въпроса как ще коментира призива за ревизия на всички приватизационни сделки от началото на прехода, Калфин изказа огромно съмнение, че това ще се случи или че ще е достатъчно обективна тази проверка. Той подчерта, че идеята е добра и АБВ отдавна призовава това да се направи.

Калфин изказа много интересна теза по отношение на позицията на БСП по време на предизборната кампания. Според него има явна договорка между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Като доказателства за своите твърдения Калфин изтъкна няколко факта:

  • При положение, че всичко е било изпълнено като искания от страна на БСП, коалицията с АБВ се развали.
  • Критиките, които се отправят към Борисов са за изключително несъществени неща като това, че се е срещал с лидера на ДПС.
  • Кандидат президентската кампания е договорена. Ако не е, защо няма явен сблъсък между Цачева и Радев. Факт е, че се избягват публични дебати между двамата кандидати.
  • Според Калфин, Корнелия Нинова изключително рязко сменила позицията си относно коалицията, подкрепяща Радев. Сякаш някой й звъннал по телефона и за час всичко се обърнало срещу АБВ.

По въпроса за предстоящия референдум, Калфин изтъкна за пореден път, че АБВ е единствената партия, която прави широка популяризираща кампания на референдума и ще подкрепи с „да“ въпросите от него. АБВ иска народа да може да изказва менеито си винаги, когато счита за необходимо. Това е негово право и то трябва да се насърчава, а не да се ограничава.

Стана ясно, че семейството му живее с около 500лв доход на човек на месец. Кара кола на 13 години и не ползва охрана.

   

0 коментарa

Виж още