Ивайло Калфин: Външната ни политика е срам за страната ни

Ивайло Калфин: Външната ни политика е срам за страната ни

Ивайло Калфин, кандидат за президент от АБВ, по време на среща с обществеността и медиите в гр. Кърджали днес изрази безкрайното си възмущение от безотговорното отношение на външния министър и президента към скандалните твърдения на Ердоган, изказани преди дни. Калфин недоумява защо външния министър публикува реакцията си във Фейсбук.  

Буквално думите на кандидат президента бяха :“ Мен ме е срам от такава външна политика!“

Той не може да си обясни как някой може да отправи териториални претенции към страната ни и правителството и президента да си мълчат дни наред? Това е проява на слаба външна политика.

Калфин даде пример с времето, когато Първанов беше президент. Тогава България е била фактор в Черно море, а сега сме никой.

Тенденцията на поста президент да се поставя някой, който слуша и изпълнява заръките на ГЕРБ е актуална към момента.

От АБВ се стремят да работят по всички инициативи, способни да върнат ключовата позиция на страната ни в региона, но не срещат подкрепата на управляващите. Сякаш това не е важно за тях.

Президентът при такава ситуация, в която се намираме сега, трябва непрекъснато да е в движение в региона. Да осъществява необходимите контакти и да обсъжда наболелите проблеми.

Калфин е категоричен, че съседите ни постъпват така с нас, защото нямаме вече никакъв авторитет.  Сподели, че мечтата му е държавният глава да е достоен човек, с който хората да искат да се идентифицират.

Калфин изрази радостта си от това, че е с жителите на Кърджали на 104-та годишнина от освобождението на града и обеща да работи за стабилизирането на държавата и повишаването на авторитета й в региона.

   

0 коментарa

Виж още