Ивайло Калфин: Избирателите трябва да накажат кандидатите за президент, които избягват дебатите

Ивайло Калфин: Избирателите трябва да накажат кандидатите за президент, които избягват дебатите

Дейността на президента трябва да е винаги подчинена на интересите на България. Партийните интереси трябва да оказват влияние на решенията, важни за нацията. Това мнение изрази Ивайло Калфин, кандидат за президент на АБВ, в предаването „Референдум“ по БНТ.

Калфин сподели, че опитът, който има като политик в страната и в Европейския парламент, му помага да работи достатъчно добре с представителите на всички политически сили. Това, че всеки един политик има свои убеждение, не означава, че трябва да се разразяват междупартийни битки и държавата да е потърпевшата от това. Проблеми като доходи, демография и образование са надпартийни.

Народът иска да види промяна в политиците. Вече не желае да ги гледа как се карат, а иска да види как решават националните проблеми.

Важни за нацията са политиките за доходите на населението, осигуряването на работни места и нормали условия за труд. Калфин бе категоричен, че е необходимо индексация на пенсиите съобразно съвременните условия.

Калфин е на мнение, че президентът трябва да работи по въпроса за постигане на реадмисия на бежанците и мигрантите, които идват от държави без военен конфликт да бъдат връщани обратно.

По отношение на външната политика, Калфин изрази намерението си да работи усилено за оформянето на Черноморски регион на сътрудничество и  обединение на балканските държави, членки на ЕС, което по своята същност да защитава техните позиции и интереси.

 

Калфин изрази открито възмущението си от факта, че кандидатите на водещи политически сили избягват умишлено открит дебат и каза, че това е абсолютно недопустимо.

Калфин призова тези кандидати да изразят своите тези и планове за бъдещата политика, за да могат избирателите да направят своя избор. Тук не става дума за избор на партия. Тук се гласува за личност, която има опита, качествата и подготовката да заеме длъжността президент.

 

   

0 коментарa

Виж още