Ивайло Калфин: Изборите за президент бяха партийни

Ивайло Калфин: Изборите за президент бяха партийни

Кандидатът за президент на АБВ, Ивайло Калфин, констатира след огласяването на началните резултати от изборите в ефира на БНТ, че явно изборите за президент са били партийни, а не мажоритарни.

Според него, така е решил народа. Той се обърна към колегите си с надеждата да могат да оценят получения резултат. Калфин смята, че вотът на АБВ се е затвърдил и благодари на всички, които са пуснали бюлетина за него. Резултатът е добър за партията, но за самия него не е удовлетворителен.

Попитан какво ще посъветва своите избиратели, към кой претендент ще ги насочи да гласуват за балотажа, Калфин категорично заяви, че тепърва стартират консултации по темата, тогава ще бъде решено.  Той каза, че ще се изчакат окончателните резултати, но е наясно, че избирателите му едва ли ще се оставят да бъдат поведени към даден кандидат по партийна поръка.

Калфин твърди, че след като  гражданите са видели в г-н Радев алтернативата на ГЕРБ, инициативата се прехвърля в друга централа и няма да е грижа единствено на премиера.

Калфин обвини единствено БСП и Радев за разцепването на левицата. Той изказа мнението, че вероятно ако са били заедно са щели да спечелят още на първия тур и вече да има избран президент. Тогава хората щяха да гласуват заради чувството, че съществува силна левица, бе категоричен Клафин.

   

0 коментарa

Виж още