Ивайло Калфин: Има стремеж резултатите от изборите да бъдат наложени на обществото

Ивайло Калфин: Има стремеж резултатите от изборите да бъдат наложени на обществото

Ивайло Калфин, кандидат за президент на АБВ, открито изрази възмущението си в ефира на БТВ, че се прави усилие резултатът от предстоящите президентски избори да бъде внушен на обществото.

Според него социолозите и техните тези са част от всичкия този ред. Всичко се вижда. Двамата кандидати, които според социологията са водещи, не се показват. Няма дебат между всички кандидати за поста президент, а това е основното, на което може да се базира нечий избор. Вместо водещите кандидати, на преден план се появяват политолози, социолози, които нареждат- един ще спечели на първия тур, другия ще спечели на втория.

Всъщност по този начин кампанията се обезсмисля, но това е специфичното за момента. Вероятно такива са плановете, смята Калфин. Според него социолозите имат ангажимента да манипулират мнението на избирателите.

Калфин даде нагледен пример с кандидата на БСП. Той е военен, получил обучението си в САЩ, представя се за кандидат на лява партия. В същото време дежните издигат слаб кандидат. Левия и десния ги пазят от дебати. Социолозите са насреща и казват кой е по- добър и кой ще спечели. Никой не знае какви са становищата им по важните и наболели теми. Накрая резултатът се казва наготово.

Калфин сподели, че за него е от голямо значение как би завършил мандата си, защото това е мерилото какво и как е свършил. Има много работа, която да се свърши от президента и тя трябва да започне още от първите часове на мандата, каза Калфин.

Той призова избирателите да гласуват за човек, който познават по делата му и на когото могат да разчитат, а не на някой посочен от социолозите фантом.   

 

   

0 коментарa

Виж още