Ивайло Калфин: Необходимо е да се направи пълна ревизия на прехода

Ивайло Калфин: Необходимо е да се направи пълна ревизия на прехода

По време на срещата си с гражданите на Монтана, кандидатът за президент Ивайло Калфин, смело заяви, че е крайно време да се ревизира прехода. Според него, всички ние трябва да знаем кой доведе страната до това икономическо и социално положение. Определено с тази ревизия трябва да се заеме независим орган, който да може да извърши обективен анализ на изминалите 26 години.

С тази задача няма как да се заемат министрите. Това трябва да направят компетентни хора, които да разгледат икономическата ни история от времето на прехода. В страната има цели региони, които са обезлюдени. Из въздуха витаят въпросите защо затвориха големи печеливши фабрики и заводи, защо земеделието ни умира.

На тези и на още много важни въпроси трябва да се отговори честно и обективно и да се разбере кой е виновен за това положение.

Ревизия трябва да се направи и на Конституцията, твърди Калфин. Той казва, че е готов да постави темата за обсъждане. Добре е да се свика Великото народно събрание. Да се прецени на експертно ниво какво трябва да се промени, нека най- сетне държавата да проработи и народа да заживее добре, да се чувства защитен и да живее по- добре.

В края на срещата Калфин отново призова останалите претенденти да не отбягват публичните дебати относно важните за страната теми. Народът има правото да може да направи своя мотивиран и информиран избор, а това може да бъде факт само, ако видят сблъсъка на идеите на отделните кандидати.

   

0 коментарa

Виж още