Ивайло Калфин: Плевен заслужава подобаващо отбелязване на 140-та годишнина от Освобождението

Ивайло Калфин: Плевен заслужава подобаващо отбелязване на 140-та годишнина от Освобождението

На среща с гражданите на гр. Плевен, кандидатът за президент Ивайло Калфин смело заяви, че националното самочувствие и достойнство са негов най- съществен приоритет.

След около година ще бъде честването на 140-та годишнина от Освобождението на България от турско робство. Задължително е да се направи задълбочена подготовка на отбелязването на тази годишнина.

Калфин каза, че в качеството си на държавен глава би направил Инициативен комитет за отбелязване на празника като ще покани на честването г-н Путин. Разбира се, се направи всичко възможно да направи посещението пълно със смисъл. Редно е да бъдат поканени руския, украинския и финландски президент.

Калфин заяви, че е време България за земе полагащото й се място в регионалната политика, да стане своенразен лидер и да накара всички останали да се съобразяват с нея. Тук е ролята на държавния глава. Президента трябва да е максимално активен, трябва да води разумна и ефективна политика, а не само да позира на снимки с високопоставени чужди политици.

На срещата в Плевен Калфин сподели и плановете си относно приоритетите във вътрешната политика и по- конкретно всичко, касаещо доходи, демография и образование.

Калфин призова гражданите на Плевен за участват активно в референдума, за да се осъзнаят политиците. Той сподели още, че останалите претенденти за поста бягат от открит дебат, а това дава основание да се мисли, че вероятно крият нещо.

   

0 коментарa

Виж още