Ивайло Калфин: Политиците трябва да се вглеждат в мнението на хората

Ивайло Калфин: Политиците трябва да се вглеждат в мнението на хората

В дебата, организиран от БТВ, посветен на темата за ролята на институцията на президента, кандидатът за президент на АБВ, Ивайло Калфин категорично заяви, че за него най- вярното огледало, с което е необходимо да се съобразява един политик, е мнението на хората за него.

По негово мнение, президентът трябва да се интересува от проблемите на хората и да ги решава. Такива важни проблеми са демографията, образованието, доходите. Необходима е и ефективна външна политика.

Основната роля на президента е да кара институциите да работят в полза на гражданите, допълни Калфин. Той изтъкна, че всички са свидетели на политическата му кариера през последните 22 години и тя свидетелства как решава проблемите.

Калфин припомни, че АЕЦ „Белене“ е било планирано да заработи следващата година и страната ни да има добри приходи, но такива като Трайчо Трайков провалиха проекта и сега държавата плаща грешни пари.

Друг проблем в ущърб на държавата, на който Калфин се спря, е фалита на КТБ. Той счита, че за него вина имат настоящото и предходното правителство.

По въпроса за скандалното изказване на Ердоган, Калфин беше категоричен, че такъв тон и поведение не са допустими. Според него това би довело до агресия. Не бива да се примиряване с подобно поведение и не трябва да демонстрираме послушание. Това не е правилното поведение.

Темата за бежанците също не беше пропусната. Калфин изрази мнение, че трябва да сме солидарни с бежанците, но това трябва де контролиран процес. Определено ролята на президента е ключова в него.

В раздела, в който всеки участник в дебата имаше възможността да задава въпроси на опонентите си, Калфин зададе на ген. Радев резонен въпрос- военните трябва да са смели и хора на честта, а той се крие от открити дебати, не вдига телефона си, как смята да отстоява позициите на България с чест и достойнство пред президентите на Русия и САЩ?

 

 

   

0 коментарa

Виж още