Ивайло Калфин: По- голямата част от мигрантите трябва да бъдат върнати обратно

Ивайло Калфин: По- голямата част от мигрантите трябва да бъдат върнати обратно

На среща с обществеността в Свиленград вчера Ивайло Калфин, кандидат за президент от АБВ заяви смело, че има визия за проблема с мигрантите. Точно президента трябва да играе главна роля във взимането на решение за депртиране на мигранти, идващи от държави без война на територията си. Не е работа на министър- председателя да решава този въпрос. Дипломацията трябва да окаже съдействие в случая, но не да се чака чуждата дипломация, а нашата. Защото нашата държава е пряко заинтересована от решаването на проблема.

Калфин смята, че проблема с мигрантите има две решения. Едното е да има строги наказания за трафика на бежанци през границата. За това АБВ вече има становище и е внесла своето предложение в НС. Другото решение е вячески бежанците да бъдат демотивирани да идват в България. Ако им е известно, че след като бъдат заловени, ще бъдат депортирани на моманта в страната, откъдето са дошли, няма да имат смелостта да прекрачат границата.

Ивайло Калфин обвини настоящия президент, че се държи така, сякаш такъв проблем не съществува. Това изглежда най- меко казано абсурдно.

Проблемът с бежанците е повсеместен и това изисква избор на президент, силен в дипломацията, а не бягащ от проблемите и сблъсъка на интереси.

Според него в страната през тази година са влезли поне 15 000 бежанци, като най- много са от Авганистан. На територията на страната влизат с помощта на трафиканти. Тук събират достатъчно средства за по- нататъшния си път като платят на следващ трафикант. Мигрантите нямат желание да се устроят да живеят тук. Не искат да работят, да учат, да плащат данъци в страната. Точно поради тази причина според Калфин, няма смисъл да се обсъжда въпроса за трайното настаняване и интегриране на бажанците в страната.

 

 

 

   

0 коментарa

Виж още