Ивайло Калфин призовава Цачева на дебат

Ивайло Калфин призовава Цачева на дебат

След вчерашната номинация на ГЕРБ за президент, отзвукът сред всички кандидати на останалите партии беше противоречив. Едни нарекоха кандидатурата слаба, други – неподходяща. Ивайло Калфин, кандидатът на АБВ за Президент, призова кандидатът на ГЕРБ на открит дебат с основна тема ”Функциите и задачите на президентската институция.“ Това намерение бе оповестено и във видеообръщение, публикувано във Фейсбук, веднага след номинацията на Цачева за кандидат- президент.

Калфин споделя мнението си, че държавният глава не трябва да има партийно отношение  към институцията. Тази институция трябва да има съдържание. Тук не се гласува за партия, а вотът е мажоритарен. Личността е важна в случая, не трябва да е безлично същество. В никакъв случай не би трябвало да е някой послушко.

Ивайло Калфин пожела успех на всички кандидати и дебело подчерта, че новият президент трябва да изпълнява коренно различни функции от тези на настоящия президент Росен Плевнелиев. По никакъв начин институцията не трябва да се обезличава така, както направи г-н Плевнелиев- да слуша и изпълнява нарежданията на партията. Ясно е, че ГЕРБ отново има план да постъпи по същия начин.

Калфин заяви, че избирателите ще преценят кой е способен да заеме този пост и ще дадат своя действителен глас.

Самият той не изпитва никакви страхове от открит дебат с Цецка Цачева. Калфин е напълно убеден, че е много по- подходящ и подготвен от настоящият председател на Народното събрание за заемането на високата длъжност.

Повече подробности за призива на Калфин, можете да намерите тук.

   

0 коментарa

Виж още