Ивайло Калфин: Участваме в предстоящите избoри с цел победа

Ивайло Калфин: Участваме в предстоящите избoри с цел победа

Ивайло Калфин смело заявява, че има ясна визия за позизията, която трябва да заема президентската институция в държавата оттук нататък и ще работи за това. Той е категоричен, че влиза в надреварата за президентския пост с основната цел да я спечели.

Калфин е наясно, че битката ще е ожесточена, но победата е напълно възможна, защото изборът е не за партия, а за личност, която ще защити интересите на българските граждани.

Калфин също напомни, че АБВ ще го подкрепи безрезервно, защото и той, и партията добре знаят какво трябва да се промени и знаят как да осъществят тази промяна.

Ивайло Калфин казва, че визията му за президентската институция е коренно различна от съществуващата в момента. Според него тя не трябва да е срещу правителството. Разбира се, необходимо е да има свои позиции, които да отстоява, но и да се стреми към разбирателство.

Претендента за Президент е убеден, че позицията разполага с достатъчно практични инструменти, с които да влияе на вътрешната и външна политика и да защитава интересите на народа.

Калфин изрази огромното си желание България отново да стане важен фактор на Балканите и всички да се съобразяват с нас. Това е важна позиция, която с времето и недалновидното управление страната ни е загубила.

Той изрази мнение, че трябва да имаме авторитет пред съседите си и да водим разумен диалог за всеки проблем, а не да повишаваме тон. Никога не трябва да забравяме, че България е външна граница на ЕС и имаме задължения като такива.

Попитан за случая с оттеглената подкрепа за кандидатурата на БСП, Калфин обясни, че не са стигнали до консенсус за личността, която трябва да бъде номинирана. Според него за този пост трябва да се издигне човек, който разбира от политика и може да я прилага в най- висш вариант.

   

  

   

0 коментарa

Виж още