Иван Гарелов: Предсрочните избори са неизбежни

Иван Гарелов: Предсрочните избори са неизбежни

Журналистът Иван Гарелов беше гост в ефира на БТВ тази сутрин. Той сподели прогнозата си за политическата ситуация в страната след пътвия тур на изборите за президент на Републиката.

Според него, предсрочните избори са неизбежни, независимо от това кой ще спечели балотажа, предвиден за неделя 13 ноември. Колкото по- рано бъдат проведени тези избори, толкова по- добре за управляващите, смята той. В случай, че правителството подаде оставка сега, Росен Плевенелиев ще сформира служебен кабинет, с мнозинство в парламента на ГЕРБ. За Борисов това е по- добрият сценарий, смята Гарелов.

Ако оставката бъде отложена, има вероятност новият президент да сформира правителството.

Гарелов не сподели своето виждане за резултатите от балотажа. Той смята, че всичко зависи от настроенията на избирателите.

Гарелов коментира и твърденията за манипулация на резултатите от референдума. Той смята, че всичко случващо се в ЦИК е скандална манипулация. Препоръча на всички „свестни хора“ от тази институция да си подадат оставките. Гарелов е на мнение, е този скандал със сигурност ще се отрази на настроенията на избирателите в неделя.

Не е ясно какво ще се случи в неделя. Налице е мобилизация на десните сили и нови нагласи, но всичко предстои да се види. Не е задължително гласувалите за други политически сили да послушат ръководствата за кого да гласиват сега.

По въпроса за изборите за президент на САЩ, Гарелов костатира иронията, която европейците изпитват към Тръмп, но припомни какво беше отношението и към Роналд Рейгън в началото, а той промени света. Очакванията на Гарелов са изолация и отдръпване от света на САЩ с президент Доналд Тръмп.

   

0 коментарa

Виж още