Идентифициран! Бомбаджията от Ню Йорк е…..

Идентифициран! Бомбаджията от Ню Йорк е…..

Ахмад Хан Рахами, на 28 години, е издирван за разпит от ФБР във връзка с експлозияте от 17 септември 2016 г., около 20:30 в района на West Street 135 и 23-та, Ню Йорк.

28-годишният мъж е издирван във връзка с взрива, при които бяха ранени 29 души в Челси в събота вечерта, предаде Асошиейтед прес.

 

Името на  Ахмад Хан Рахами се появи при разследването на бомбените експлозии в Ню Йорк и Ню Джърси. Властите смятат, че терористичните клетки могат да се намират в два различни щата.

Ужасната вероятност за наличие на терорирстина клетка се появи, когато ФБР започна акция в Елизабет, Ню Джърси, рано сутринта в понеделник, часове след като властите откриха пет подозрителни устройства, едно от които взривиха в близост до гарата.

Засега не е ясно дали федералните, които включват членове на Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, са намерили всички възможни заподозрени за нападението на Линден и Елмора.

 

Кметът на Елизабет, Крис Болвагсподели, че  един човек, който живее със сина си, е свързан с инцидента в Челси в събота.

 

Междувременно, губернаторът Андрю Куомо сега вярва, че може да има "външна връзка" с експлозията в събота вечер в Челси.

 

"Подозирам, че може да има външна връзка," каза Куомо пред CBS News .

Множество високопоставени служители на правоохранителните органи и говорител на NYPD по-ж рано в понеделник, каза, че са идентифицирали Ахмад Хан Рахами от Елизабет, Ню Джърси, като заподозрения. ФБР каза, че трябва да се счита за въоръжен и опасен.

 

Високопоставен представител на правоохранителните органи, който е пряко запознат с разследването, каза за NBC News, че властите са убедени, че Рахами е човекът, видян в кадрите на записа от камерите в събота вечер в квартал Челси в Манхатън.

Източникът каза, че има и други физически доказателства, свързващи Рахами с устройствата, които избухнаха или бяха намерени в Ню Йорк и Ню Джърси.

   

0 коментарa

Виж още