Известна търговска верига дава шанс за почасова работа на жени, които са в отпуск по майчинство

Известна търговска верига дава шанс за почасова работа на жени, които са в отпуск по майчинство

Известна търговска верига в страната информира, че е обмислила даде възможност на жени в отпуск по майчинство да работят почасово, без да има опсност да изгубят обезщетенията си. Това се случва ден след като Зорница Русинова, социален министър, обеща на майките с деца до една година, които започнат работа, да получават заплата и половината от сумата за майчинство, пише blitz.bg.

От HomeMax, верига магазини за обзавеждане на дома информираха, че предлагат специална програма на майките с деца на възраст от 1 до 2 г., съобразно която ще могат да работят от 4 до 6 часа през седмицата или през уикенда. След като им свърши майчинството могат да бъдат назначени на пълен или непълен работен ден.

 

От компанията поясняват, ч епрограмата за почасова заетост е при такива условия, които няма да прекъсват отпуска за гледане на дете при първия работодател, нито ще намалят обезщетението от НОИ. Позициите, които веригата магазини предлага на майките, са логистици - на 4-часов работен ден, и продавач-консултанти - на 6-часов. Заплащането е твърдо, а търговските обекти на HomeMax са в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, София и Стара Загора.

   

0 коментарa

Виж още