„Извънземните“ южноафрикански сфери са все още загадка

„Извънземните“ южноафрикански сфери са все още загадка

През  70-те години на 20-ти век в Южна Африка са  открити странни, гравирани сфери, изработени от непознат до момента метал, които през годините са подложени на анализи от много геолози.

Във вътрешността на някои от тях научните работници намират едноклетъчни организми. Според геолозите, тези сфери са на повече от 3 млрд. години. От намирането им до днес тези странни сфери се наречат „неуместни артефакти".

Това  е термин, който назовава праисторически обекти, които са намерени на различни места по света.

Тези находки свидетелстват за високо ниво на  технологични постижения, които на са съвместими с времето, когато са били изработени.

Диаметърът на намерените метални сфери варира от 2,5 до 10 см и те изглеждат сякаш са ръно изработени. Щеше да е нтересна находка за способностите на хората, ако не беше известно, че първите хора от рода "хомо сапиенс" се зараждат преди 2 млн. години, а сферите са на повече от 3 милиарда години.

Металните сферите са открити в пластовете от пирофилит, който се добива от мината „Уандерстоун", намираща се недалеч от град Отосдал в Западен Трансваал. Пирофилитът е мек минерал, който се образува от седименти, натрупани отпреди 2,8 - 3 милиарда години. Металната обвивка на сферите не може да бъде надрана от остър стоманен предмет.

Намерени са два вида от сферите - едните са плътни, направени от твърд синкав метал, покрит с бели точки, а другите са кухи, изпълнени с меко, подобно на гъба съдържание, бяло на цвят.

За пръв път тези сфери са изследвани през 1979 г.

Наистина тези сфери се окзват истинска загадка за човечеството. Те приличат на изработени от човек, но са намерени в пластове, които са формирани, когато на Земята не е имало разумен живот.

Една от теориите за тях твърди, че преди 3 млрд. години тези сфери са донесени на Земята.

   

0 коментарa

Виж още