ИЗВЪНРЕДНО! Борисов обяви, че България ще подпише СЕТА!

ИЗВЪНРЕДНО! Борисов обяви, че България ще подпише СЕТА!

Преди минути бе съобщено, че след размисли и терзания Бългaрия е решила да подпише споразумението между Европейския съюз и Канада – СЕТА.

Предполага се, че това е верният ход, ако Канада е гарантирала отпадането на визите за българите. Лошото е, че такава гаранция няма, а никой не е наясно в какво се впуска страната ни с подписването на това споразумение.

Припомняме, че това е споразумението, което изкара хиляди на протести по улиците на Полша и Белгия. У нас също се проведе един съвсем вял протест от малцината запознати с проблема. Мнозина дори нямат представа за какво става дума. Поляците протестираха, защото не желаят вносът на хранителни продукти от Северна Америка да унищожи земеделието и хранитената им промишленост.

Запознати твърдят, че това споразумение се подписва без да има изготвен задълбочен анализ на последствията за българската икономика, за здравето на населението и за природата.

СЕТА е споразумение, което ще определя всичко, което правим в ежедневието- с какво и как да се лекуваме, какво и как да ядем, как да се провежда образованието и др. Осигурява се свободен пазар за стоките от Северна Америка, а нашите производители?!?

Уверението, че визите за Канада ще отпаднат, е било ключът за ковчежето.

Запознати твърдят, че информацията за споразумението е изключително малко, хората не са запознати с неговата същност, а това е направено съвсем целенасочено, за да не се получат спънки от страна на населението.

   

0 коментарa

Виж още