ИЗВЪНРЕДНО! БОРИСОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА!

ИЗВЪНРЕДНО! БОРИСОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА!

Премиерът Бойко Борисов депозира оставката си и на ръководеното от него правителство в Народното събрание. В писмото си до народните представители премиерът заяви, че Министерски съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната, пише БГНЕС. 

Припомняме, че оставката на Борисов последва, след като управляващата партия ГЕРБ заяви, че в случай на загуба на техния кандидат-президент Цецка Цачева на предстоящите избори, тя ще бъде факт. 

Както се разбра още снощи, новият президент на България е ген. Румен Радев. Това означава, че кандидатът на ГЕРБ загуби на настоящите избори. Според социологически проучвания, Цачева получила изключително нисък резултат на изборите, а именно 35%, докато новият президент повел убедително с цели 59%. 

Попитан от журналисти на канал 3, Борисов заяви, че от тук нататък по никакъв начин ГЕРБ няма да участва във властта, в случай, че Цачева загуби. И пожела приятна игра на "агнешките главички". 

Припомняме, че за втори път кабинетът Борисов напуска властта в средата на своето управление. Докато през 2013-та година, оставката му бе поискана от граждани, а причина за напускането на властта, според Борисов, бе кръвта по Орлов мост. Днес той си отива без подобна реално да му бъде поискана. 

 

   

0 коментарa

Виж още