ИЗВЪНРЕДНО! Коалицията между РБ, ПФ и ГЕРБ се запазва!

ИЗВЪНРЕДНО! Коалицията между РБ, ПФ и ГЕРБ се запазва!

След проведената днес извънредна среща между Бойко Борисов с Патриотичния фронт и Реформаторския блок бе оповестено, че промени в коалицията няма да има нито на парламентарно, нито на правителствено ниво. Даниел Вълчев заяви, че нямат качествен проблем.

 Реформаторите в момента имат цел- Трайчо Трайков да стигне до балотаж. Според тях, по този начин бъдещия президент на страната ще бъде на практика излъчен от управляващата коалиция. По този повод и Меглена Кунева  заяви на проведената пресконференция, че ДБГ ще се оттеглят от властта, ако имат лош резултат от предстоящите избори.

Има постигнато съгласие за секциите извън страната. Ограничение за броя избирателни секции няма да има само за страните от ЕС. ЦИК ще преценява къде има нужда от допълнителни секции и ще отваря такива.

Постигнато е и съгласие по спорния въпрос за гласуването с квадратчето „Не подкрепям никого“. Даденият вот с това квадратче ще се зачита за валиден за всички избори, освен парламентарните. Така няма да окаже влияние за 4%- та бариера.

Омбудсманът Мая Манолова изказа несъгласието си с промените в Изборния кодекс в  последния момент, дни преди изборите, но понеже едва сега стана ясно, че текстовете в изборния кодекс създават проблем, трябва да се вземат необходимите мерки. В сряда промените ще се доуточнят, а в четвъртък ще се гласуват. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова също изрази неодобрението си за подобни спешни промени в текстовете в интервю на Канна Рачева.

"Основната въпросителна е как ще се отрази на едни парламентарни избори", твърди Бъчварова по повод квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината.

Беше споделен и резултата от социологичното проучване, проведено от Алфа Рисърч, според което на балотаж ще останат Цецка Цачева и Румен Радев - 29.3% за Цачева и

21.4% за Радев. 3-то място за Каракачанов с 8,7 % , Ивайло Калфин и Татяна Дончева. Това е в случай на избирателна активност от 3 млн души, което се равнява на близо 60%.

При втория тур се очаква съвсем малка разлика между Цачева и Румен Радев.

 

 

               

   

0 коментарa

Виж още