ИЗВЪНРЕДНО! Кунева насажда дискриминация, обича ромите, мрази български и турски деца!

ИЗВЪНРЕДНО! Кунева насажда дискриминация, обича ромите, мрази български и турски деца!

Просветния министър- Меглена Кунева подкрепи ромските стипендии. Това решение тя аргументира чрез официални данни, според които годишно от училище отпадат около 2000 деца. Според статистика при промени в образователната система под формата на помощи от 30 евро за роми, през 2020 г. ¼ от работещите ще са роми.

"Ето защо се налага да се отделят пари за стипендии на ромски деца. Така ще осигурим грамотна работна ръка за следващите години", допълни тя в предаването "Тази сутрин" по БТВ. 

По данни на МОН за бъдещия проект са заделени 1 млн. лв, 60% от които са осигурени от международен ромски фонд и 40% ще бъдат осигурявани от Министерство на образованието. Децата роми, посещаващи 9-ти и 10-ти клас с успех по- висок от 3,50, ще получават по 30 евро месечно.

Според Кунева това се налага и поради факта, че ромските семейства срещат много повече трудности, за да изпращат децата си на училище. Основната цел е да се помогне на най-затруднените семейства, обяви министъра на образованието.
Така в продължение на 2 години, 700 деца ще бъдат финансирани. 

Както Новини Стара Загора писа, само преди дни бъдеща майка изригна в социалната мрежа по повод раздаването на безвъзмездни помощи на ромски деца. А родители в Добрич обявиха, че имат готовност да започнат стачка, тъй като отчитат това като дискриминация спрямо българските деца. 

Така, макар Реформаторите да гласуваха "за" отпадането на избирателните секции в чужбина, с цел да спрат гласоподавателите от Турция, осигуриха новите си да бъдат от ромски произход.

   

1 comment

Нора Флорова (@Administrator)
Съгласно Декадата за Ромското включване - 2005 2015 г., приета за изпълнение от правителството на Симеон Сакскобурготски през 2005 г. БЪЛГАРИЯ и КУНЕВА отдавна трябваше да са интегрирали ромите ! По приоритетите на тази програма българските правителства на прехода 10 години си бараха дедовия и нищо не направиха ! Едва в края на миналата година, когато Декадата трябваше да е завършила процеса по интегрирането на ромите, се отпусна финансиране от държавния бюджет за строителство на жилища по един от приоритетите ! МАМА ВИ ДА Е*А НЕКАДЪРНА И КРАДЛИВА !
See More
Виж още