ИЗВЪНРЕДНО! Нелегални имигранти заплашват с гладна стачка! Причината е...

ИЗВЪНРЕДНО! Нелегални имигранти заплашват с гладна стачка! Причината е...

Лошите условия на храна, бавните процедури по регистрация, са само част от причините, подари които близо 400 души от Пакистан и Афганистан планират да обявят гладна стачка.

По данни те са затворени в центъра на МВР в Бусманци, твърди публикация в групата "Приятели на бежанците" в социалната мрежа. 

Чуждестранните граждани се оплакват от липсата на достатъчно храна и лошата хигиена в центъра. 

Припомняме, че убежището изградено в "Бусманци" е от затворен тип. Попадналите в него мигранти нямат право да излизат, тъй като обикновено там се настаняват хора без документи или наскоро заловени на границата. Без да имат подадена молба за статут или съответна регистрация, е опасно да напускат бежанския център. Цялосната процедура по регистрация се извършва в Агенция за бежанците. 

Според протестиращите, институцията бави молбите им, за да стоят затворени. Служители на МВР, обаче отричат в дома да има гладна стачка.

По данни на униформените е имало опит за провокация от един от чужденците за евентуален глад, но не е получил подкрепа от останалите. 

Както по-рано Новини Стара Загора писа, това не е първият случай на подобна заплаха от мигранти. Само преди няколко седмици, мигрирали от Гърция сирийци, излъгани за условията в страната ни, обявиха гладна стачка. Пред медиите те обявиха, че биха желали да бъдат върнати обратно в Гърция, а причина за това намерение бяха лошите условия, в които бяха принудени да живеят. 

Припомняме, че по правило България е задължена да приема само бежанци от Сирия и няма пряка отговорност към икономически бежанци от други страни като Афганистан и Пакистан. 

 


 

   

0 коментарa

Виж още