ИЗВЪНРЕДНО! Нова вълна от протести ще залее страна скоро! Вижте къде!

ИЗВЪНРЕДНО! Нова вълна от протести ще залее страна скоро! Вижте къде!

Нова вълна протести ще залее страната на 7-ми октомври. За това припомнят част от участниците в протестните шествия. Причината България да излезе на крак ще бъдат отново бежанците и нелегалните мигранти. 
По данни протестни шествия ще бъдат проведени в следните градове: София, Пловдив, Бургас, Русе. Според организаторите, вероятно ще има и такива във Варна и Велико Търново, но все още се чака потвърждение от техните координационни групи. 
На 09.10, пък ще има и протест в Сандански. 

Поводът за недоволството, освен нелегалните мигранти, в Русе станаха и отварянето на нови бежански лагери за тяхното настаняване. Русенци споделят всеобщото си мнение, че не желаят града им да се превръща в "катун" и "африканско бунище". 

Припомняме, че покрай зачестилите случаи на кражби и сбивания между мигранти, жители на софийския квартал "Овча купел" също излязоха на протест. Исканията им бяха да бъде затворен бежанския лагер, а нелегалните мигранти, които не са сирийски бежанци да бъдат върнати. Протестът на недоволните накара патриотичните партии в България - Атака, ВМРО и НФСБ да се обединят с цел подкрепа на недоволството им. 

Из социалната мрежа, потребители и участници в протестите, споделят призиви за излизане на улицата и доказване на народа като суверен и "спасяване на бъдещето на децата ни". 

 

 

   

0 коментарa

Виж още