ИЗВЪНРЕДНО!!! Огромна експлозия разтърси столицата на Йемен! Има десетки жертви (СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО!!! Огромна експлозия разтърси столицата на Йемен! Има десетки жертви (СНИМКИ)

Мощна експлозия разтърси Сана, столицата на Йемен. В социалните мрежи плъзнаха снимки на разрушените, в следствие на експлозията сгради. В коментарите под снимките, гражданите пишат, че взривът е бил причинен от въздушен удар.

Снимки на разрушените сгради, отчасти все още пламъци, са се появили в социалните медии, според хората, опустошителният взрива е бил причинен  от саудитската коалиция.

Към настоящият момент, няма официално потвърждение от властите в столицата, за това какво точно е причинило унищожението на сградите. Все пак някои хора твърдят, че десетки цивилни са били убити, а стотици са ранени при бомбардировката.

Източник на информационната агенция Sputnik, съобщи от мястото на инцидента, че взривът е бил причинен от бомбардировка от страна на саудитската коалиция. Предполагаемият въздушен удар е бил насочен срещу шиитските бунтовници хуси, които са отдавали последна почит на бащата на министъра на вътрешните работи.

Общият брой на ранените и мъртвите, може да достигне стотици, пише още Sputnik.

Напрежението в Йемен се възобнови, след като президентът Али Абдула Салех беше свален от поста си, през 2012 г. В отговор на това бунтовниците хуси, подпомагани от Иран - иззеха през 2014 г.  столицата Сана, след което нападнаха части от Йемен, изпращайки тогавашният президент  Абд-Раббу Мансур Хади в изгнание. В края на лятото на 2016 г., саудитските сили за действие стартираха сухопътна операция.

Преди броени дни Антониу Гутериш, генералния секретар на ООН предупреди, че в Йемен е необходима спешна хуманитарна помощ.

Припомняме, че през август, най-малко 11 души бяха убити и 19 ранени при въздушен удар, срещу болница, намираща се в северозападната провинция Хая. По-рано този месец, най-малко 10 деца бяха убити, а близо 30 - ранени в училище в северозападен Йемен, съобщават от организацията Лекари без граници. За случилото се отново е обвинена Саудитската коалиция.

   

0 коментарa

Виж още