ИЗВЪНРЕДНО! Превозвачи блокират границите! Вижте кои!

ИЗВЪНРЕДНО! Превозвачи блокират границите! Вижте кои!

Превозвачи от цялата страна блокираха "Дунав мост" на ГКПП "Русе- Гюргево". По данни на бгнес, блокадата ще продължи до 12 часа, а преминаването през граничните пунктове ще бъде невъзможно. 

До момента преминаването може да се извършва на граничен пункт "Лесово" и няма данни за блокиране на границата. По информация, обраборката на документи протича с нормално темпо. 

Припомняме, че преди дни превозвачи предупредиха, че ще последват протестни действия на основните гранични пропусквателни пунктове. Причина за техните намерения са положението на границите от няколко месеца. 

По данни на шофьори на границите те са принудени да чакат по 40-50 часа без логично обяснение от страна на държавните инстуции. Според фирмите, това нанася щети не само върху нечовешките условия, на които са подложени чакащите, но и върху българската икономика. 

Заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов заяви, че целта на протеста е да покаже, че от бавното пропускане през границата страда цялата българска икономика.

„Това си е едно постоянно нещо, което ние не можем да си го обясним. Проведохме срещи с държавните структури, които отговарят за КПП-тата. Абсолютно никакво обяснение не дадоха. Ние престанахме да смятаме нашите загуби, защото не смятаме никъде плюсове, а отвсякъде се трупат минуси. Така че… ефектът за бизнеса е… не само за транспортния бизнес, а и за икономиката на страната”, каза той.

Превозвачите предвиждат протестът да обхване зоните на шест контролно-пропускателни пункта: "Капитан Андреево" и "Лесово" на границата с Турция, на гръцката граница – "Кулата", на сръбската – "Калотина", и на румънската – "Дунав мост" – Русе и "Дунав мост" – Видин.

Както Новини Стара Загора писа по-рано, на границата ни с Турция превозвачи са принудени да държат под контрол возилата си денонощно, поради страх от натоварване на нелегални имигранти в него. 

   

0 коментарa

Виж още