ИЗВЪНРЕДНО! След протестите срещу мигрантите последва незаконна полицейска акция върху граждани! (ВИДЕО)

ИЗВЪНРЕДНО! След протестите срещу мигрантите последва незаконна полицейска акция върху граждани! (ВИДЕО)

Участници във вчерашния протест твърдят, че късно снощи е осъществена полицейска акция срещу младежи присъствали на протеста, проведен срещу мигрантите в България. По данни на потребител в социалната мрежа, късно снощи е имало нападение върху мигрант на Сточна гара. Конкретни данни за извършители на престъплението- няма. За сметка на това, обаче реакцията на МВР била повече от шокираща, споделя още потребителят. Ето какво написа той, публикуваме без намеса: 
 

Alexander Resilovski

Защо полицията извършва беззакония? Какво им направи тази идиотка Бъчварова, че тия хора тотално откачиха? 
След вчерашния опит за арест на Иван Бонев, който мирно и кротко снимаше влизащите араби с лимузини в незаконната джамия в Люлин имаме нова брутална проява на антизаконност и дебилизъм от страна на полицията. 
Случаят е такъв... Снощи някакъв арабин е бил нападнат и бит на "Сточна гара". От кого и защо е нападнат не зная и няма да коментирам. Но реакцията на полицията от там е меко казано брутална, идиотска и безумна. 
Нощеска в 12 часа и в 2 часа, полицаите нахлуват в домовете на две момчета, които са присъствали на нашето шествие. Тези момчета е гарантирано, че не са нападали никого снощи. Момчетата са около 16 годишни (т.е. непълнолетни). Едното момче е с тежък сърдечен проблем. Тези деца са брутално арестувани, като дори родителите им не са били уведомени за това. Едното момче се е грижело за малкото си братче, което след арестуването му е оставено без надзор. 
Тази сутрин приятелите на арестуваните деца отиват в 5 РПУ да дават показания по случая. Те също са арестувани. 
На арестуваните деца не е осигурен достъп до адвокат, до служител на Детска педагогическа стая, а на момчето със сърдечен проблем и достъп до лекар. Правата на тези деца са брутално погазени. В момента децата се намират в 5 РПУ, като се очаква скоро да бъдат транспортирани към следствието на "Г. М. Димитров".
Хора, моля ви, разкажете тази история на ваши познати журналисти, които да отразят случая, понеже гласността е единственото нещо, което може да накара обезумялата напоследък полиция да спре да извършва беззакония.

 Припомняме, че вчера протече поредния протест срещу нелегалните мигранти, организаиран от "Национална съпротива" в центъра на София. Участие в събитието взеха и емблематични лица от февруарски протести, както и "ловецът на бежанци" - Перата. 


Шествието събра стотици на площад Света Неделя, а след това се придвижи към "Лъвов мост". Район, който напоследък се смята за изключително опасен, поради зачестилите инциденти между мигранти. Между възгласите "Българи- юнаци" и плакатите с надписи "Събудете се, българи", се чуха и призиви за оставка на правителството. До края на протеста, протестиращите минаха през още няколко ключови точки в София под засилено полицейско присъствие.  

.Видео от протеста, можете да видите ТУК. 

 

 

 

   

0 коментарa

Виж още