ИЗВЪНРЕДНО! Споразумението за турски поток между Русия и Турция е подписано!

ИЗВЪНРЕДНО! Споразумението за турски поток между Русия и Турция е подписано!

Междуправителственото споразумение за газопровода проект "турски поток", което трябваше да се състои днес между Русия и Турция е почти готово за подписване, пише ТАСС, позовавайки се на думите на руският министър на енергетиката - Александър Новак. 

"На практика вече е готов документа, все още има някои детайли. Надяваме се, че ще бъде подписан в рамките на Международния енергиен конгрес", каза той. 

Новак отбеляза, че вече има две линии на газопровода. И уточни, че двете действия-  подписването на междуправителственото споразумение и предоставянето на цените на природния газ в Турция, не са свързани.

"Не, абсолютно не са свързани нещата. Отстъпката и въобще цените на доставките на природен газ- това са търговски договорености между търговски компании. А межуправителственото споразумение- то е документ между правителствата на две страни, в които описват точките, които създават условия за изпълнението на този проект", подчерта той. 

Пред медии Новак подчерта още, че въпросът относно доставките на газ за Европа по "турски поток" все още се разработва. 
"Особено сега този въпрос е все още разработван и страните от Югоизточна Европа, които се интересуват в доставките на природен газ, ще обсъждат този въпрос в рамките на Европа, както казахме по-рано- това са Италия, Гърция и др. страни", добави ръководителят на Министерството на енергетиката на Русия. 

   

0 коментарa

Виж още