Извънредно! Фрегатата „Явуз” заедно с командващия на ВМС на Турция е превзета

Извънредно! Фрегатата „Явуз” заедно с командващия на ВМС на Турция е превзета

В Турция поддръжниците на смятаната на властта са превзели турската фрегата „Явуз”. Плененият кораб F-240 TCG Yavuz е снабден предимно с противокорабни ракети от типа Harpoon. Освен нея бунтовниците са взели в плен и командващият на турските ВМС. Фрегатата се движи по посока към Гелджюк - главната военноморска база на Република Турция.

В същото време разузнаването в Турция даде информация, че на територията на страната продължават целенасочените операции против организаторите и участниците във военния преврат и че в най-скоро време ще приключат.

Генералния щаб на Турция съобщи по-рано днес, че са разкрити имената на организаторите на кървавият преврат, а именно за негов ръководител бе посочен полковник Муаррем Косе. Срещу генерал Акин Озтюрк - бивш командващ на ВВС също е образувано дело и той е обвинен  обвинение в държавен преврат.

Междувременно списък с генералите, полковниците и бунтовниците, които при успех след преврата е трябвало да заемат ключови постове в държавата, бе публикуван от местните турски медии.

 

Източник: 24chasa.bg

   

0 коментарa

Виж още