Изграждат контролно-пропускателни пунктове!

 Изграждат  контролно-пропускателни пунктове!

МВР започва изграждането на контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната за справяне с трафика на нелегални мигранти.

Това потвърди директорът на Националната полиция главен комисар Христо Трезийски пред БНР.

В момента положението с бежанците е ужасно и затоваМВР слага тайни КПП-та, с които ще се сражават срещу трафика на мигранти, каза преди два дни главният секретар на МВР Георги Костов. Той обясни, че само в петък 11 групи с общо 220 нелегални мигранти са хванати на българо-турската граница от турски граничари. 

Позициите на новите пунктове се пазят в строга секретност заради страха, че информацията ще достигне до трафикантите, отбеляза гл. комисар Костов. 

За момента подобни КПП-та ще бъдат изградени само в района на Бургас, уточни днес комисар Терзийски.От началото на август двойно се е увеличил броят на опиталите да прекосят нелегално границата, сочат данните на МВР. 

По тази причина в Бургаска област са командировани близо 150 служители на жандармерията, които ще оказват съдействие на граничарите в специализирана полицейска операция, каза гл. комисар Костов. 

Предстоят интензивни полицейски проверки в Бургас на микробуси и ванове за бежанци, увеличена е и охраната на границата и пътищата.

Днес в областта пристигат и служители по линия на "ФРОНТЕКС", за да подадат рамо на българските си колеги.

   

0 коментарa

Виж още