Издирва се изчезнал математик!

Издирва се изчезнал математик!

Полицията търси 26-годишния Галин Статев от Ямбол - носител на медали от международни олимпиади и възпитаник на Масачузетския технологичен институт (MIT).
Той е дошъл от Германия на Централната автогара в София на 4 август и от тогава е изчезнал. На 16 август Статев е обявен за общонационално издирване, предаде Дарик радио.

Младото момче е високо около 182 сантиметра, с нормално телосложение, сини очи, късо подстригана черна коса.

Родителите му и Областната дирекция на МВР призовават всички, които имат  сведения за местонахождението му, да съдействат за издирването, като се обадят в най-близкото районно управление на МВР, на телефони 046/680 556, 046/ 680 323, или на 112.


Майката обяснява, че Галин щял да започва работа в София в софтуерна фирма. За последно се чул с бъдещия си шеф на 27 юли. Казал му, че уговорката не се роменя и като се дойде в София, ще подпишат договор. Но така и не му се звъннал...

Родителите се обадили и с планинската спасителна служба. Пратили линк към последната снимка на Галин, за да познаят мястото, но останали без отговор.

Галин е възпитаник на Националната природо-математическа гимназия. Спечилил е златен медал от балканската олимпиада по математика и бронзов медал от международната олимпиада по математика през 2009 година.
Притежава диплома за бакалавър от известния Масачузетски технологичен институт. В момента завършва магистратура по приложна математика в Мюнхенския технологичен университет.

   

0 коментарa

Виж още