ИЗЛОВЕНИ: Втори опит за манипулация от ГЕРБ! Ще спрат субсидиите за животновъдство!

ИЗЛОВЕНИ: Втори опит за манипулация от ГЕРБ! Ще спрат субсидиите за животновъдство!

Излязоха резултатите от ЦИК, в които се разбра, че ген. Румен Радев повежда и печели временно българския вот.

Както по-рано Новини Стара Загора писа, минути по-късно в мрежата се появи сигнал от Смолян, в който навярно уплашените последователи на партията на Борисов, агитират да се направи "правилен избор". 

Ухото на Новини Стара Загора се натъкна на още една предизборна манипулация. Страница, носеща името "Съюз на животновъдите в България", която агитира да се гласува за "партията довела европейските субсидии в България през 2009-та".

Както историята помни, през същата година на власт дойде правителството на Борисов, а ГЕРБ стана за първи път първа управленска сила. 

Ето какво пише още в страницата, публикуваме без намеса: 

Съюз На Животновъдите България

ЗОВ ЗА ПОМОЩ !!!

Здравейте Приятели фермери !
Изминава една трудна за всички нас година.
Едни са доволни, други недоволни, от ставащото в нашето земеделие, има какво още много да се желае от ръководството на МЗХ.
НО, настана време, сами да си помогнем и истински да се замислим, как искаме да продължи да тече нашия живот !
Не е наша работа да се изказваме политически, но от политиката ни зависи бъдещето и е необходимо , сами да си помогнем и нека,
ДА ПОДКРЕПИМ КАНДИДАТ - ПРЕЗИДЕНТСКАТА ДВОЙКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !
Всички ние знаем от кога имаме достъп до европейските програми и директни плащания, чак от 2009г. когато първото правителство на Г-н Борисов дойде на власт !
От 2009г. станаха всички фондове явни и открити, за ПРСР (2007-2013) се заговори и добихме представа и достъп едва през 2009г.
Преди това всичко се укриваше, както спряха средствата от ЕС и през 2013г.
Нека не позволим, всичко изградено до днес да се срине, нека не позволим да се завърне "тъмната страна" и задкулисието.
Ние българите, трябва сами да си помогнем !

Припомняме, че по данни на животновъди и запознати лица, занимаващи се с животновъдство в България, парите предвидени за земеделие са в пъти повече, от колкото тези за животновъдство.

Според източници на Новини Стара Загора, от както правителството на Борисов кара втори мандат, разликата в европейските субсидии за този отрасъл, са намалели значително. 

Тази година фермери и животновъди март месец излязоха на Национален протест. Причината за недоволството им бе ниската цена на млякото.

По данни на един от участниците в протеста и председател на Националната асоциация на животновъдите- Бойко Синапов:  "Субсидиите, които се дават в сектор животновъдство, са неефикасни за самия производител, те отиват някъде другаде."

Протестиращи искаха да бъде направена незабавна проверка в сектор животновъдство за евентуален картел.

 

   

0 коментарa

Виж още