Изнасят 56 тона пестициди от Старозагорско

Изнасят 56 тона пестициди от Старозагорско

На срещата, която се проведе днес между, инж. Георги Ранов - областен управител на град Стара Загора и Ралица Желязкова-Ангелова, изпълнителен директор на „БалБок Инженеринг” АД, бе обсъден належащият от доста време насам въпрос, относно износът и изгарянето на 56 тона негодни и забранени за употреба пестициди. Инж. Ранов и г-жа Ангелова подписаха официален договор за предстоящите дейности.

До този момент, застрашаващите околната среда опасни вещества, временно се съхраняваха в склад за опасни отпадъци, разположен на терен намиращ се в община Стара Загора.

Според подписаният днес договор, до 12 декември /понеделник/, всички опасни вещества трябва да бъдат изнесени извън територията на Република България, както и да бъдат доставени до специализирано съоръжение, където да бъдат унищожени, чрез изгаряне. Модерната техника се намира в Германия.

Осъществяването на износът, както и на унищожението на опасните пестициди, се случи в следствие на взето решение от Министерския съвет, в следствие на което бяха отпуснати необходимите средства.

   

0 коментарa

Виж още