ИЗНЕНАДА! Ако счупим колата си в дупка, по 300 лв. от общината или АПИ!

ИЗНЕНАДА! Ако счупим колата си в дупка, по 300 лв. от общината или АПИ!

Обобщена справка от административните съдилища в цялата страна, показва, че обезщетенията които гражданите получават, след като са потрошили колите си в улични дупки или изтърбушени шахти са средно около 300 лв.

За т.нар. непозволено увреждане, заведените дела за безброй.

Община Видин в началото на 2016 година плати 209 лв. на застраховател, а кметството бе осъдено заради дълбока подкопана яма на улицата.

Автомобил от марката "Пежо" попаднал в необезопасена дупка на пътя, по време на проливен дъжд.

Застраховката "Каско" покрила част от повредите, като например на предната броня, решетката и подкалниците на автомобила. С мотива, че общината има задължения за поддържането на улиците, дружеството завело дело. Поради тази прична се наложило кметството да заплати и 490 лв. разходи по съставеното дело.

Случаите В края на месец април, тази година разградчанин изкриви джантата на автомобила си в 14-сантиметрова дупка. Вчера в град Габрово пък цяла кола пропадна в дълбока два метра дупка, която по думите на очевидци на улицата се отворила дупка, пълна с вода, а размерите й били около два метра - и на ширина, и на дълбочина.

След като застрахован автомобил, движещ се по републикански път по посока Козлодуй-Видин, попада в яма, Районния съд в град Видин осъди АПИ - София за сумата от 290 лв. разноски по делото. На лекият автомобил в следствие от инцидента са причинени материални щети.

В Наказателното отделение на Варненския районен съд, граждани са завели 6624 дела, от които близо 40% са административно-наказателни, образувани по жалби на граждани срещу актове на КАТ, НАП, ДАИ и др.

Над 520 дела са завели софиянци срещу Столична община през 2014 г. заради дупки по улиците, бездомни кучета и непочистени от сняг тротоари. Гражданите на столицата са поискали компенсации за изкълчен или счупен крак или ръка, заради заледени тротоари.

Заведени са дела и за спукана гумата, счупена джанта и потрошено окачване на колата след пропадане в ями по пътя.

 

Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още